Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El pati de les Papallones de La Pedrera ja està a punt

|

- Publicitat -

La Fundació Catalunya La Pedrera ha anunciat aquest dimecres que ha finalitzat la reparació del pati de les Papallones de La Pedrera i de la seva ornamentació pictòrica després de nou mesos. Les tasques acomplides han estat netejar, rehabilitar elements estructurals així com recuperar les textures, els colors i elements originals com els estucs, les pintures i les policromies de l’obra de Gaudí.

Aquesta és la segona actuació que es du a terme al pati des de la restauració integral que es va fer a l’edifici entre el 1987 i el 1997. La Fundació Catalunya La Pedrera, responsable de la Casa Milà, ha remarcat que manté d’aquesta manera el compromís de mantenir i conservar el patrimoni.

Publicitat

Com ha explicat la Fundació, les feines de reparació han consistit a revisar els estucats, tractar els elements metàl·lics, impermeabilitzar el canal de recollida d’aigua i la superfície horitzontal del terrat. El pla de reparació també ha inclòs tasques de serralleria, fusteria i restauració de les pintures policromades, entre d’altres.

L’equip de professionals que han dut a terme les diferents reparacions del pati estan encapçalats per arquitectes, seguits de guixaires i estucadors, restauradors de pintures murals, especialistes del ferro i fusters.

El pati està estructurat a partir de columnes i grans finestrals. Les façanes interiors destaquen per detalls artesanals com les baranes de ferro forjat i per les pintures murals naturalistes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut