Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El partit de Nuet va tancar l’acord amb ERC perquè “assegura recursos econòmics i humans”

En un document intern dels Comunistes de Catalunya el partit justifica abandonar la coalició entre EUiA i CatComú perquè no complia les condicions econòmiques, logístiques i polítiques que demanava

|

- Publicitat -

Segons l’informe sobre el desenvolupament dels acords del Comitè Central dels Comunistes de Catalunya respecte a les eleccions generals del 28 d’abril i les municipals del 26 de maig, el partit exposa el marc amb el qual plantejava els possibles acords amb Catalunya en Comú i amb Esquerra Republicana de Catalunya.

Publicitat

[PDF Informe electoral dels Comunistes de Catalunya]

En aquests cinc punts, els Comunistes es volien garantir els drets polítics, econòmics i comunicatius en forma de Coalició Electoral, llibertat de vot a més de l’obtenció de diputats, senadors i un protocol econòmic que doti de finançament el partit durant el període legislatiu.

El document, al qual ha tingut accés La República, el Comitè Central aprova la coalició amb ERC perquè assegura “recursos econòmics i humans pel partit, dos diputats o un diputat i una senadora i preserva la independència política assegurant la llibertat de vot de les nostres representants”. Unes condicions que la coalició entre EUiA i CatComú “no compleix” perquè “no assegura recursos econòmics i humans pel partit ni candidates en llocs de sortida tot i que les camarades Núria Lozano (número 9) i Lola Castro (número 20) formaran part de la llista i tindran un paper destacat en la campanya”.

 

Et pot interessar  La CUP reitera el "perill" que l'amnistia derivi en una "desactivació" del conflicte català i un enfortiment de l'Estat
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió