Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El Parlament demana al Govern que no negociï cap acord que no sigui bilateral i singular per la sobirania econòmica

La cambra catalana també vol que l'executiu exigeixi a l'Estat la compensació total del dèficit històric d'inversions de Rodalies

|

- Publicitat -

El Parlament ha demanat al Govern que es planti i no negociï cap acord que no sigui bilateral i singular per la sobirania econòmica de Catalunya. Es tracta del punt d’una moció de Junts, que ha rebut el suport d’ERC.

El text afegeix que l’executiu no ha de participar en reunions multilaterals de la Moncloa per la reforma d’un sistema de finançament. Així mateix, el ple ha constatat que cap dels acords assolits durant els darrers anys no han resolt el dèficit fiscal. I que només es resoldrà amb la sobirania de Catalunya, en un text transaccionat amb una esmena de la CUP. La cambra també ha constatat que el país pateix un infrafinançament significatiu des de fa dècades que afecta negativament el benestar social de la ciutadania catalana.

Publicitat

La compensació del dèficit de Rodalies 

El Parlament també ha aprovat una moció de Junts que insta el Govern a reclamar a l’executiu espanyol la compensació total del dèficit històric d’inversions del servei de Rodalies.

Així mateix, el ple d’aquest dijous ha aprovat que la Generalitat reclami a l’Estat donar compliment a l’acord adoptat a la cambra, i li exigeixi completar el traspàs, i dotar el territori d’una oferta ferroviària “eficient” gestionada per FGC.

A més, el ple ha reclamat que no se suprimeixi ni redueixi “en cap cas” el servei de Rodalies en trams fora de l’Estat, a la Catalunya Nord, entre Puigcerdà i la Tor de Querol-Enveig i entre Portbou i Cervera de la Marenda, d’acord amb una esmena de la CUP.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut