Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

El Parlament constata que persisteix la manca de confiança cap al Govern d’Aragonès amb els vots de Junts, PSC i comuns

L'oposició també ha tombat la gran majoria de propostes de resolució d'ERC

|

- Publicitat -

El Parlament ha constatat que persisteix la manca de confiança cap al Govern de Pere Aragonès. La cambra ha aprovat així una proposta de resolució (PR) de Junts, que ha rebut 78 vots a favor (Junts, PSC i comuns), 47 en contra i 9 abstencions (CUP). El text constata que “persisteix la manca de confiança” d’una majoria parlamentària vers l’actual govern de la Generalitat, presidit per Aragonès, i que aquesta “genera feblesa, inestabilitat i manca de previsió” per fer front als reptes que té Catalunya.

En la sessió plenària del debat de política general d’aquest divendres, el Parlament també ha aprovat propostes -per separat- dels grups de PSC-Units i En Comú Podem en la mateixa direcció, per constatar la “manca de confiança” en l’executiu (socialistes), i la “manca de lideratge i d’iniciativa legislativa i política” (ECP). El ple també ha aprovat una proposta d’En Comú Podem que reclama que la Generalitat presenti una proposta de pressupost pel 2024 perquè entri en vigor l’1 de gener.

Publicitat

ERC només aconsegueix aprovar 5 propostes

L’oposició també ha tombat la gran majoria de propostes de resolució que havia presentat ERC en el debat de política general. Només s’han aprovat íntegrament 3 de les 20 que havia registrat, 10 punts de 7 altres propostes de resolució i les dues transaccionades: una sobre el referèndum conjuntament amb Junts, i una altra amb Junts i CUP sobre l’amnistia.

En canvi, la cambra catalana ha donat llum verda a 17 propostes de Junts i 3 punts corresponents a 2 altres iniciatives. A més de les dues transaccionals que Junts ha signat. Pel que fa al PSC, s’han aprovat íntegrament 15 de les seves propostes i 3 punts de 2 altres. En canvi, s’han rebutjat totes les propostes de resolució de Vox, Cs i PPC.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut