Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

El Parlament condemna l’ocupació del Kurdistan del Sud

En una declaració institucional, la cambra exigeix a l’Estat espanyol que trenqui l’aliança militar amb Erdogan

Agències 10/05/2022
Reunió de la Junta de Portaveus del Parlament Data de publicació: dimarts 15 de març del 2022, 11:57 Localització: Barcelona Autor: Gerard Artigas

El Parlament ha exigit que l’Estat aturi l’enviament de material militar a Turquia i que retiri les tropes enviades pel govern de Recep Tayyip Erdogan al Kurdistan del Sud. En una declaració institucional de la Junta de Portaveus signada pels grups parlamentaris d’ERC, Junts, CUP i comuns que ha llegit la presidenta de la cambra, Laura Borràs, a l’inici del ple, es condemna “sense ambigüitats” el que qualifiquen d'”agressió”.

El Parlament també ha denunciat les aliances entre la UE i els seus estats membres amb Turquia i ha fet una crida a tots els governs i organitzacions internacionals perquè prenguin “mesures urgents contra la violació del dret internacional” que asseguren que suposa l’acció militar a les àrees del Kurdistan del Sud.

Tal i com es recull a la declaració, el 17 d’abril Turquia va llançar una ofensiva militar per ocupar diverses àrees a la regió de Zap, al Kurdistan del Sud.