Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

El nou llibre de Puigdemont revela que Junqueras i Romeva van plantar Marcela Topor

|

- Publicitat -

Carles Puigdemont, president a l’exili, ha parlat avui als micròfons de Rac1 per parlar d’actualitat i del seu segon llibre “La lluita a l’exili” on explica les seves vivències després de l’1-O.

Intentant no fer masses spoliers, durant l’entrevista amb Jordi Basté, s’han repassat dos moments especialment durs de Puigdemont a l’exili. El primer fa referència a una entrevista d’Oriol Junqueras al diari italià Le Figaró on criticava l’exili i defensava als que s’havien quedat. “Va ser un cop molt dur i més quan estàvem traçant estratègies a l’exili”.

Publicitat

Junqueras i Romeva van plantar Marcela Topor

Un dels passatges més colpidors del llibre de Puigdemont és quan narra els problemes que va tenir la seva dona, Marcela Topor, per entrar a Lledoners per tenir una visita amb tots els presos polítics. Després del batibull que es va desencadenar quan se li va negar l’entrada (amb altres persones que es negaven a entrar a la visita si Topor no accedia al centre penitenciari) unes trucades a Govern van aconseguir que Topor, finalment, pogués entrar.

Un cop dins, Topor va quedar commocionada en veure que Oriol Junqueras i Raül Romeva no es van presentar. Explica Puigdemont al llibre que la va consolar i li va dir: “Tranquil·la, no és per tu, això és un missatge cap a mi”.

Diu “malparit” a Iceta

També, dins del llibre, s’hi pot trobar una rondalla dedicada a Miquel Iceta on, en vers, es fa referència al líder del PSC com a “malparit”. Puigdemont ha volgut treure-hi ferro: “En molts moments m’he hagut de contenir, però no em sembla greu, ja que els catalans li donem molt significats a aquesta expressió. Per exemple, el grup Sopa de Cabra saludava els seus seguidors als concerts cridant bona nit, malparits”.

Et pot interessar  La CUP insta el Govern a "trencar l'acord" amb el PSC i no "fer de comparsa de les polítiques de la dreta"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut