Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El nou llibre de Puigdemont revela que Junqueras i Romeva van plantar Marcela Topor

La dona del president a l’exili, a més, va tenir molts problemes per poder entrar a Lledoners

Gerard Sesé
Gerard Sesé 10/09/2020
Oriol Junqueras i el MHP Puigdemont, quan compartien govern

Carles Puigdemont, president a l’exili, ha parlat avui als micròfons de Rac1 per parlar d’actualitat i del seu segon llibre “La lluita a l’exili” on explica les seves vivències després de l’1-O.

Intentant no fer masses spoliers, durant l’entrevista amb Jordi Basté, s’han repassat dos moments especialment durs de Puigdemont a l’exili. El primer fa referència a una entrevista d’Oriol Junqueras al diari italià Le Figaró on criticava l’exili i defensava als que s’havien quedat. “Va ser un cop molt dur i més quan estàvem traçant estratègies a l’exili”.

Junqueras i Romeva van plantar Marcela Topor

Un dels passatges més colpidors del llibre de Puigdemont és quan narra els problemes que va tenir la seva dona, Marcela Topor, per entrar a Lledoners per tenir una visita amb tots els presos polítics. Després del batibull que es va desencadenar quan se li va negar l’entrada (amb altres persones que es negaven a entrar a la visita si Topor no accedia al centre penitenciari) unes trucades a Govern van aconseguir que Topor, finalment, pogués entrar.

Un cop dins, Topor va quedar commocionada en veure que Oriol Junqueras i Raül Romeva no es van presentar. Explica Puigdemont al llibre que la va consolar i li va dir: “Tranquil·la, no és per tu, això és un missatge cap a mi”.

Diu “malparit” a Iceta

També, dins del llibre, s’hi pot trobar una rondalla dedicada a Miquel Iceta on, en vers, es fa referència al líder del PSC com a “malparit”. Puigdemont ha volgut treure-hi ferro: “En molts moments m’he hagut de contenir, però no em sembla greu, ja que els catalans li donem molt significats a aquesta expressió. Per exemple, el grup Sopa de Cabra saludava els seus seguidors als concerts cridant bona nit, malparits”.