Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

El ministre de justícia espanyol assegura a JxCat que “No hi ha repressió de l’Estat contra Catalunya”

Cleries recorda a Campo que hi ha 2.850 represaliats persones afronten processos judicials

Agències 17/11/2020
GRAFCAT1874. BARCELONA, 25/09/2020.- El presidente del Tribunal Supremo y del Consejo General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, acompañado por el ministro de Justicia del Gobierno, Juan Carlos Campo (i), durante el acto de entrega de despachos a la nueva promoción de jueces, celebrado este viernes en la Escuela Judicial en Barcelona y a la que por primera vez no asistió el Rey. EFE/Andreu Dalmau/POOL

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha assegurat aquest dimarts de manera taxativa que “no hi ha repressió de l’Estat espanyol contra Catalunya” i ha acusat JxCat de “no entendre” que Espanya “és un estat social i de dret on les institucions són independents”. Segons Campo, l’independentisme acusa l’Estat de “repressió” tan si les sentències dels tribunals els afavoreixen com si no, però “s’equivoquen” perquè “l’estat de dret és molt més ampli” que els seus plantejaments.

Ha fet aquestes manifestacions en resposta a la pregunta del portaveu de JxCat al Senat Josep Lluís Cleries, que li ha recordat que hi ha 2.850 persones a Catalunya que han patit o pateixen processos judicials, i li ha recordat “l’operació Volhov” de la Guàrdia Civil, “un més ds muntatges des de la ‘independència del poder judicial”. A la “democràcia espanyola els fatxes estan protegits però els independentistes pateixen repressió”, ha dit.

“Podem seguir parlant de diàleg, però l’únic diàleg possible no és altre que l’amnistia de presos polítics i exiliats, i la resta és una cortina de fum per amagar l’estat repressor que representen”, ha tancat Cleries.