Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Ministeri d’Interior nega l’espionatge a l’independentisme, tot i els nombrosos indicis

|

- Publicitat -

El Ministeri d’Interior s’ha desvinculat de l’espionatge a polítics catalans que ha destapat aquest dilluns ‘The New Yorker’ a partir de dades d’una investigació de l’organització Citizen Lab. Fonts del departament de Fernando Grande-Marlaska insisteixen a l’ACN que “ni el Ministeri, ni la Policia Nacional, ni la Guàrdia Civil han tingut mai cap relació amb l’empresa NSO i, per tant, mai han contractat cap dels seus serveis”.

El Ministeri de l’Interior ja va negar tenir cap vinculació amb l’empresa israeliana creadora del programari Pegasus quan el 2020 es va destapar l’espionatge a l’expresident del Parlament Roger Torrent.

Publicitat

Les mateixes fonts “recorden” que ni Interior ni les forces de seguretat espanyoles han contractat NSO. CitizenLab, en la seva investigació, suggereix que hi ha evidències que indiquen un “fort nexe” de l’espionatge amb “una o més entitats de l’executiu espanyol”.

CitzenLab cita al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) —adscrit al Ministeri de Defensa— com a client d’NSO i al Ministeri d’Interior com a posseïdor de “capacitats similars”. “Considerem improbable que un client de Pegasus no espanyol faci una operació tan extensiva a Espanya”, diu l’organització.

Segons la investigació, una seixantena de polítics, advocats i activistes de Catalunya van ser infectats pel programa. Entre ells, l’actual president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Et pot interessar  Aragonès exigeix "responsabilitats polítiques" pel 'cas Pegasus' després que el jutge rebutgi arxivar la investigació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut