Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El jutjat de Manresa no admet l’habeas corpus d’Oriol Junqueras

|

- Publicitat -

La jutge de guàrdia de Manresa (Barcelona) no ha admès aquest divendres l”habeas corpus’ presentat per familiars del líder d’ERC empresonat, Oriol Junqueras, ja que està condemnat per sentència ferma de Tribunal Suprem (TS), ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La Fiscalia de Manresa (Barcelona) s’havia oposat a la petició de llibertat Junqueras, al·legant a la jutge que no procedia la incoació del procediment, ja que la privació de llibertat “s’ha acordat judicialment” pel TS.

Publicitat

La dona i el pare de Junqueras, Neus Bramona i Artur Junqueras, han presentat aquest divendres a primera hora l”habeas corpus’ per demanar que “el president republicà sigui posat a disposició judicial de forma immediata per declarar il·legal la seva detenció i requerir la seva posada en llibertat”, ha informat ERC en un comunicat.

La sentència del TJUE

En l’escrit presentat, al·legaven que la sentència de Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) estableix que el líder d’ERC condemnat pel Tribunal Suprem pel procés sobiranista té immunitat parlamentària i que “el seu no posada en llibertat és una vulneració flagrant dels seus drets com a membre electe”.

El text també assenyalava que la decisió de la justícia europea “garanteix el lliure desplaçament de Junqueras al Parlament Europeu” i considerava que el Tribunal Suprem (TS) no va acatar la resolució del TJUE, en rebutjar dijous l’excarceració.

Artur Junqueras ha manifestat en presentar l’escrit que el TJUE és una instància superior al TS i que “no hi ha dubte que l’Estat, quan se sent amenaçat, posa en marxa tots els seus recursos, de manera que no li importa fer el ridícul”.

Et pot interessar  La C-16 entre Manresa i Terrassa serà gratuïta de dilluns a divendres per a tots els vehicles a partir de la tardor
Publicitat

Opinió

Minut a Minut