Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El jutge de l’Audiència Nacional rebutja investigar l’espionatge a Aragonès amb Pegasus 

|

- Publicitat -

El jutge de l’Audiència Nacional José Luis Calama ha rebutjat investigar l’espionatge al president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb el programari Pegasus. Calama és el magistrat instructor de la causa oberta per l’espionatge als telèfons mòbils de membres del govern espanyol, entre els quals el president Pedro Sánchez.

Fonts jurídiques han explicat que Calama ha considerat que no és competent perquè no creu que l’espionatge a Aragonès pugui vincular-se a la intervenció dels mòbils de Sánchez i tres ministres més. Per això, Calama va enviar la querella d’Aragonès a repartiment i ara el jutjat d’instrucció número dos estudiarà si l’admet.

Publicitat

La decisió d’investigar l’espionatge al president de la Generalitat a l’Audiència Nacional, per tant, recau ara en el magistrat Ismael Moreno. La querella d’Aragonès està en mans de l’Audiència Nacional, després que el passat novembre l’Audiència de Barcelona decidís passar-li el cas. El titular del jutjat 29 de Barcelona va rebutjar el recurs d’Aragonès i es va inhibir en favor de l’AN, tal com va sol·licitar la fiscalia.

Et pot interessar  Aragonès respon als inspectors d'Hisenda que "res impedeix" la implementació del finançament singular
Publicitat

Opinió

Minut a Minut