Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Homrani alerta que no acceptaran ERTO que no estiguin justificats pel confinament

|

- Publicitat -

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha alertat aquest dimarts que el seu departament no acceptarà ERTO que no estiguin plenament justificats per causes relacionades amb el coronavirus. Els més de 30.000 expedients, que afecten a uns 270.000 treballadors han suposat un gran volum de feina pels funcionaris que els tramiten i ha recordat que el silenci administratiu al cap de cinc dies suposa l’autorització de l’ERTO. Però ha dit que no permetran que algunes empreses vulguin “aprofitar la situació per a expedients sense justificació”, i ha recordat que només els que estiguin relacionats amb activitats prohibides per l’estat d’alarma seran autoritzats.

En una entrevista a TV-3, El Homrani ha dit que els autònoms que alhora són empresaris poden tenir línies de finançament de la Generalitat o el govern espanyol per evitar problemes de liquiditat. Al Govern li preocupa no trencar la cadena de pagaments, perquè “seria dramàtic per a tothom”, i ha recordat que la Generalitat va aprovar una línia de préstecs de 1.000 milions d’euros que l’ICF avalarà en un 75%. Alhora, però, ha demanat mesures complementàries al govern espanyol, com l’ajornament d’impostos que va decretar la Generalitat.

Publicitat

Pel que fa a les residències de gent gran, ha dit que els seus treballadors tindran la mateixa prioritat que els treballadors sanitaris a l’hora de rebre equips de protecció, perquè tracten amb un col·lectiu molt vulnerable com són els ancians. De fet, s’ha queixat de la lentitud amb la qual el govern espanyol distribueix el material, i ha dit que mentrestant s’apliquen altres mesures col·laterals com l’atenció domiciliària, el retorn d’alguns avis sans amb les seves famílies o el confinament dins de les mateixes residències, si és possible.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut