Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Govern perd la primera oportunitat de plantar cara a Sánchez

Artadi insisteix en un diàleg amb l'Estat sense concretar com es pot dur a terme

|

- Publicitat -

La consellera de Presidència del Govern de la Generalitat, Elsa Artadi, s’ha dirigit als mitjans de comunicació per parlar dels “resultats” de la reunió al Palau de Pedralbes de Barcelona entre Quim Torra i Pedro Sánchez. Artadi ha llegit un comunicat “conjunt i acordat” dels dos governs, només en castellà.

En el text, es diu que ambdós coincideixen en que “existeix un conflicte” a Catalunya però discrepen pel que fa a l’origen i la solució. Per sobre de tot han insistit en el “compromís per ambdues parts de dur a terme un diàleg efectiu” per “vincular una resposta política” al conflicte entre Catalunya i Espanya. Segons Artadi, en els darrers mesos, els executius de Sánchez i Torra s’han dedicat a “reactivar” relacions entre ells i ara cal “materialitzar” el diàleg.

Publicitat

Durant la reunió, Torra hauria comunicat a Sánchez diverses línies de treball per seguir amb les seves relacions: “donar una resposta democràtica a Catalunya que respecti els drets individuals i col·lectius”, impulsar una “regeneració democràtica institucional” (que inclogui el rebuig a l’aplicació del 155), “desfranquitzar la societat i les institucions espanyoles” i dur a terme “un diàleg sense límits”. Artadi també ha tingut paraules per recordar els presos polítics i els exiliats catalans.

Per acabar, ha parlat de la importància de la taula de diàleg entre la Generalitat i els grups parlamentaris i ha acontentat Sánchez dient que és important que el PSC hi tingui un rol. Ambdós governs s’han emplaçat a tornar-se a reunir durant el mes de gener.

Et pot interessar  Detenen a Barcelona un presumpte terrorista d'Estat Islàmic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut