Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Govern legítim repta l’Estat a alinear-se amb Europa i alliberar els presos i represaliats

El retorn de Puigdemont a Bèlgica no només és un cop moral i polític a la causa judicial del Tribunal Suprem, sinó que ha propiciat que durant els últims quatre […]

Joan Solé
Joan Solé 28/07/2018

El retorn de Puigdemont a Bèlgica no només és un cop moral i polític a la causa judicial del Tribunal Suprem, sinó que ha propiciat que durant els últims quatre mesos la causa catalana s’hagi internacionalitzat més que mai. Segons el president legítim de la Generalitat, la lectura que se’n fa a Europa de la situació dels presos, preses, exiliats i exiliades polítics és de “retrocés” de drets.

Puigdemont, en la roda de premsa que ha ofert des de la delegació del Govern davant la Unió Europa ha reiterat la “vergonya” de l’existència dels presos i represaliats polítics: “Avui és més gran que mai”. El president legítim assegura que l’estratègia de les elits espanyoles és d’encara més “indignitat” pel fet de tenir a la presó persones “pacífiques, demòcrates, que no haurien d’haver entrat mai a la presó”.

 

El cop que ha suposat la retirada de les euroordres és un missatge molt clar per a l’Estat espanyol: “La resposta europea davant l’abús penal hauria de colpir tots els demòcrates d’Espanya que haurien de sumar-se a la llibertat. La solució és Europa, que Espanya s’alineï amb Europa, és una gran oportunitat”.