Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Govern insisteix a incorporar Junts a la taula de diàleg amb la Moncloa perquè “l’escenari ha canviat”

"Si volen defensar l'autodeterminació, tenen la mà estesa", assegura Plaja

|

- Publicitat -

“L’escenari ha canviat”. Així justifica el Govern que ara vulgui incloure els partits “que defensen el referèndum” a la taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa. La portaveu, Patrícia Plaja, ha argumentat que hi ha una legislatura nova a l’Estat, amb una correlació de forces diferent, que les formacions independentistes han d’aprofitar, i que ara Junts s’ha sumat a la via de la negociació. El Govern insisteix així en incorporar-los a la taula “de govern a govern”: “Si volen defensar l’autodeterminació, tenen la mà estesa”, ha garantit Plaja, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu. El Govern hi vol incloure també la CUP, i entén que els comuns ja hi estaran representants, en tot cas, en la delegació espanyola.

Plaja també ha explicat que Aragonès ja havia traslladat “a diversos interlocutors de Junts” la seva oferta per encaixar els ex socis de Govern a la taula de negociació amb l’Estat. Precisament el fet que ERC entengués que la taula de diàleg amb la Moncloa havia de ser exclusivament “entre governs” va ser un dels motius pels quals Junts va acabar marxant de l’executiu d’Aragonès, ara fa poc més d’un any.

Et pot interessar  Albiach vol que una de les primeres accions del nou govern català sigui reactivar la taula de diàleg, que l'espanyol va cancel·lar
Publicitat

Opinió

Minut a Minut