Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Govern impulsa esdeveniments excepcionals: “Volem que sigui la millor Copa Amèrica de vela de la història”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit aquest dimarts que espera que la Copa Amèrica de Vela que Barcelona organitzarà el 2024 sigui “la millor edició de la història”. Ho ha dit en la presentació de la competició al Port de Barcelona, on s’ha precisat que la inversió que requerirà la prova és de 70 MEUR -que comprèn una taxa que s’ha de pagar a l’organització i les obres d’adequació del port- però a canvi s’esperen uns ingressos de 1.000 milions d’euros. El president del Port, Damià Calvet, ha concretat que no es construiran infraestructures noves, tot i que es construiran fins a sis estructures de formigó al mar barceloní per acollir les bases operatives dels equips participants.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha encomanat aquest dimarts a l’esperit olímpic de Barcelona 92 per que l’edició del 2024 de la Copa Amèrica a Barcelona sigui la millor de la història: “vam fer els millors Jocs Olímpics de la història i ara volem fer la millor Copa Amèrica de Vela”, ha dit en l’acte de presentació de la competició celebrat aquesta tarda al Wordl Trade Center i que ha comptat amb representants polítics del Govern, de l’Ajuntament i del Port.

Publicitat

Ada Colau, per la seva part, també ha celebrat que la competició nàutica aterri a Barcelona al 2024 i ha tret pit de que si Barcelona ha estat triada és perquè porta temps “fent els deures en matèria de sostenibilitat, innovació i igualtat”; tres eixos que segons l’alcaldessa els organitzadors de l’esdeveniment han tingut en compte a l’hora de triar Barcelona.

L’alcaldessa també ha celebrat l’aposta feminista de l’edició, ja que a Barcelona serà la primera vegada que la prova estarà oberta a les dones.

“L’hem triat perquè hem sentit amistat i escalfor”, ha dit a l’acte el representant de l’equip de Nova Zelanda a la Copa Amèrica, que és l’organitzador de la prova per haver guanyar la darrera edició de la prova, celebrada a Oakland (Australia) al 2021.

Una inversió de 70 milions

En total, la inversió que s’haurà de fer a Barcelona serà de 70 milions d’euros, segons ha anunciat el conseller de Treball i Empresa, Roger Torrent. No obstant, en l’acte d’avui no s’han donat gaires detalls sobre la provinença i distribució d’aquests diners. L’ajuntament ha confirmat que ells hi posaran 10 milions d’euros, cinc al 2023 i cinc al 2024. Una altra part de la inversió correspon a la taxa que s’ha de pagar a l’organització pels drets de la competició.

Pel que fa a la infraestructura, el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha assegurat que no caldrà construir cap edifici nou perquè el port ja té tot el que cal per la competició. Sí que s’instal·laran sis estructures de formigó per acollir els equips participants -Itàlia, Suïssa, Regne Unit, Estats Units ja han confirmat la seva participació- que estaran distribuïdes en diferents punts del litoral barcelonès. En tot cas, aquestes bases es trauran quan acabi la competició, que durarà 14 setmanes.

Calvet també ha destacat l’aposta que el Port i la competició faran per la sostenibilitat i ha anunciat que els vaixells auxiliars dels velers funcionaran amb hidrogen no contaminant i ha precisat que les curses es duran a terme entre el Port Olímpic i l’Hotel Vela i que el Moll de la Fusta acollirà la zona comercial (village) de la competició.

També ha participat a l’acte Aurora Catà, presidenta de Barcelona Global, una associació d’empreses que ha canalitzat el suport de diferents actors privats a la candidatura de Barcelona per acollir la Copa Amèrica. “Crec que aquest és un exemple de que Barcelona guanya quan totes les administracions van juntes i quan hi ha col·laboració entre lo públic i lo privat”, ha declarat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut