Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Govern engega un pla de contingència de 500.000 euros per a l’acollida de refugiats de la guerra a Ucraïna

|

- Publicitat -

El Govern ha activat un pla de contingència de 500.000 euros per a l’acollida de persones refugiades per la guerra d’Ucraïna. Amb aquesta dotació econòmica s’oferirà assessorament jurídic i acompanyament psicològic i es cobriran les despeses bàsiques de subsistència, entre altres necessitats. El Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades (CAPR) s’ha reunit aquest matí per coordinar l’acció del Govern, entitats socials i altres institucions davant l’arribada de refugiats. A la trobada el Departament d’Igualtat i Feminismes ha assegurat que ja s’ha activat els serveis de suport jurídic i psicològic, així com els serveis de traducció i interpretació, i es treballa per garantir l’allotjament i manutenció de les persones acollides.

Durant la trobada el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit que la solidaritat internacional “és bàsica” i ha remarcat que “cal tota la mobilització possible mentre el conflicte no es resolgui”. Aragonès ha emmarcat els accions que de moment ha pres la Generalitat en la voluntat de “continuar sent un país d’acollida com Catalunya ha estat sempre”. “Mentre l’agressió russa a Ucraïna no cessi, des de Catalunya sabrem estar a l’alçada i tornarem a saber respondre a aquelles persones que busquin en el nostre país un refugi”, ha assegurat.

Publicitat

Per la seva banda, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha subratllat que la guerra “no pot ser la solució a cap conflicte” i ha destacat que en els conflictes armats “són les dones, les nenes i nens que pateixen violències específiques, sovint invisibilitzades”.

Segons el Govern, la reunió d’aquest matí ha tingut com a objectiu dibuixar escenaris possibles que puguin acabar materialitzant-se en els propers dies i setmanes, i dissenyar un pla coordinat per donar-hi resposta. En matèria d’habitatge, a banda de la xarxa d’albergs, s’ha decidit posar a disposició de les persones que arribin altres recursos residencials, tant gestionats per entitats especialitzades com per la mateixa Generalitat. A més, es comptarà amb llars solidàries, habitatges a nivell particular que s’han posat a disposició de les persones refugiades.

Catalunya ha rebut 139 sol·licituds d’acollida de persones ucraïneses, de les quals 71 ja es troben al país. Per tal de garantir l’allotjament, el Govern ha habilitat 348 places en albergs de la xarxa pública per a la població ucraïnesa que no pot retornar al seu país.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut