Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Govern diu que farà “els passos que facin falta” pels Jocs d’hivern

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que el Govern continua “determinat” i disposat a fer “els passos que facin falta” pels controvertits Jocs d’hivern 2030. “Els Jocs són bons. Volem els Jocs”, ha afegit en roda de premsa després que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) hagi donat per trencades les negociacions amb l’Aragó.

En fer-se pública la decisió del COE, el president aragonès ha opinat que “la Generalitat ha imposat el seu model i la manera d’entendre la candidatura i el Comitè l’ha acceptat”. Per a Lambán, “s’està dirimint des del principi en el terreny estrictament polític”. Tanmateix, el president català ha evitat entrar en confrontació i ha defensat la feina del Govern.

Publicitat

Per altra banda, la plataforma Stop JJOO ha considerat que la manca d’acord entre els governs de Catalunya, l’Aragó i el Comitè Olímpic Espanyol (COE) per presentar una candidatura conjunta és l'”enèsim fracàs” i la “darrera estacada” al projecte. Així mateix, ha tornat a insistir a la Generalitat que enterri definitivament la candidatura al·legant el rebuig popular, com es va poder veure en la manifestació a Puigcerdà.

Et pot interessar  Aragonès proposa una conselleria específica per a la llengua catalana si torna a ser president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut