Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

El Govern demana consensuar “una resposta de país” amb alcaldes i societat civil si hi ha condemna

La portaveu de la Generalitat i consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha reclamat aquest dimarts consensuar una “resposta de país” amb alcaldes i societat civil si hi ha condemnes en […]

Redacció
Redacció 02/04/2019
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa

La portaveu de la Generalitat i consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha reclamat aquest dimarts consensuar una “resposta de país” amb alcaldes i societat civil si hi ha condemnes en la sentència de l’1-O durant la roda de premsa d’aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu, al Palau de la Generalitat.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha argumentat que davant d’una sentència condemnatòria no pot hi haver només una resposta  del Govern: “Ha de ser una decisió de país, de la societat civil i dels alcaldes. Cal anar tots a una per decidir què fer “.

Segons la consellera, cal explorar tots els escenaris i configurar “junts una resposta” davant de qualsevol sentència que no sigui l’absolució.

Judici farsa: Fins on arribaran?

Meritxell Budó, ha criticat que la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat hagin demanat investigar una desena de ciutadans que van participar al referèndum. “Fins on arribarem? Als 2,3 de votants de l’1-O?”, ha exclamat la portaveu, . Budó ha reiterat que el Govern s’anirà personant com a acusació particular en els diversos processos oberts de la causa -oberta i general- i en les seves derivades. El president, Quim Torra, va dir ahir que l’executiu s’oposarà a la petició de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat d’investigar votants per l’1-O.