Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

El Govern avisa que el país viu una situació de “gravetat absoluta”

“Vivim en una situació de gravetat absoluta”, amb aquests termes s’ha dirigit el president Quim Torra en la declaració institucional del Govern en commemoració del referèndum de l’1 d’octubre. El […]

Joan Solé 01/10/2018

“Vivim en una situació de gravetat absoluta”, amb aquests termes s’ha dirigit el president Quim Torra en la declaració institucional del Govern en commemoració del referèndum de l’1 d’octubre.

El Govern, que ha celebrat el Consell Executiu a l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, un dels pobles més reprimits per la Guardia Civil en el marc de l’Operación Copernico contra el referèndum, ha denunciat la repressió “brutal” amb la qual l’Estat va respondre al “l’exercici democràtic” de votar: “Es va reprimir el dret bàsic a l’autodeterminació i expressió. Més de dos milions van dipositar un vot i van donar un mandat clar per la independència”.

Aquest primer aniversari, a més, va acompanyat de la repressió judicial que encara pateixen els líders i ciutadans anònims republicans. Torra ha “exigit” la posada en llibertat dels presos i “aturar” la persecució contra els ciutadans encausats per la seva relació amb el referèndum de l’1-O.