Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Vídeo] El Govern activa un telèfon i un correu electrònic d’emergències per als catalans que són a Ucraïna

|

- Publicitat -

El Govern de la Generalitat ha activat un número de telèfon i un correu electrònic d’emergències per als catalans que són a Ucraïna. En declaracions al programa ‘Planta Baixa’ de TV3 la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, ha explicat que des de l’executiu s’estan organitzant per “donar resposta” a l’afectació per la invasió del país per part de Rússia.

Segons ha afirmat, s’està treballant per posar a punt totes les infraestructures per poder acollir refugiats ucraïnesos. De totes maneres, ha recordat que qui té les competències directes en matèria d’acollida és l’executiu espanyol, i que el Govern és qui la gestiona un cop s’ha fet una primera distribució.

Publicitat

D’altra banda, Alsina també s’ha referit a les declaracions del diputat de JxCat Quim Calatayud, que durant el ple del Parlament va dir que “la violència segurament no arreglarà res a Ucraïna com tampoc es va arreglar res amb violència l’1 d’octubre”. “Aquestes comparacions no toquen en aquest moment, ens hem de concentrar en el que toca, que és ajudar la població civil davant l’imperialisme de Putin”, ha afirmat la consellera.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut