Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El Gobierno es desespera amb la manca de suports per la reforma laboral

|

- Publicitat -

Un debat que sembla no tenir fi: els dubtes d’UPN deixen l’aprovació de la reforma laboral penjant d’un fil. D’altra banda, Díaz posa cullerada i replica els partits del ‘no’ que la reforma “no és fum” i els acusa d’obrir “debats superficials” per “partidisme”.

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha defensat aquest dijous la reforma laboral al Congrés dels Diputats a l’inici de la sessió que ha de culminar –segons els càlculs de l’executiu- amb una convalidació per la mínima del decret que va entrar en vigor el 30 de desembre. Díaz ha afirmat que és una norma “històrica” que deixa enrere el model de “precarietat” del PP, i ha replicat els partits que votaran ‘no’ que la norma “no és fum”. “M’entristeix que el debat se substanciï en debats superficials i en el camp de les rivalitats polítiques”, ha dit, perquè “la política no són insults”, sinó “arribar a acords encara que no s’assoleixin els objectius polítics”.

Publicitat

A més, un altre tema que ha estat polèmic és que dos diputats d’Unió del Poble Navarrès (UPN), Carlos García Adanero i Sergio Sayas, no comparteixen la decisió del partit de votar ‘sí’ a la reforma laboral aquest dijous al Congrés. “Em costa molt defensar una decisió que no comparteixo”, ha dit Sayas en declaracions als passadissos de la cambra baixa abans del ple.

Sayas ha remarcat que no està d’acord amb la directriu que ha donat la direcció d’UPN. En una entrevista a la Cope, Adanero ha opinat que és un “error terrible” donar suport al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, quan “ho ha estat amb els vots de Bildu”. “Crec que hauríem de votar en contra”, ha afirmat Adanero.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut