Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Gobierno, ara, vol dialogar: “És l’única via de canalitzar la situació actual”

|

- Publicitat -

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha reivindicat el diàleg amb l’executiu de Pere Aragonès com “única via de canalitzar la situació actual”, després de l’espionatge amb Pegasus. Gay ha garantit que la Moncloa no deixarà el camí de l’acord, la negociació i el pacte. “No hi ha propòsit més noble ni meta que mereixi més la pena que fomentar la convivència”, ha expressat Gay des del Círculo Ecuestre, replicant les paraules de Pedro Sánchez divendres al Cercle d’Economia. La delegada ha reivindicat que a Catalunya ara s’està “en un moment de respecte a la democràcia i a la legalitat” i ha lloat que la relació entre governs s’emmarca en la “normalitat”.

Aragonès va assegurar que no abandonaria “mai” la taula de diàleg: “Si algú es pensa que abandonarem el procés de negociació, que esperi assegut”, va dir divendres. Però també va avisar que per poder avançar en el diàleg és “imprescindible” que el govern espanyol “restauri” les condicions mínimes de confiança. Si no, segons Aragonès, la taula de diàleg pot quedar “bloquejada”.

Publicitat

Sobre el cessament de Paz Esteban com a directora del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Gay s’ha mostrat convençuda que l’òrgan ha actuat “dins la legalitat” i ha defensat que el govern espanyol aposta per la transparència.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut