Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Fiscal s’ha de justificar: “No es jutja avui aquí a l’independentisme”

|

- Publicitat -

El tinent fiscal de la Fiscalia Superior de Catalunya, Pedro Ariche, s’ha ahgut de justificar per argumentar les seves acusacions aquest divendres al judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra els exmembres de la Taula de Parlament pel procés sobiranista: “No es jutja avui aquí a l’independentisme”.

En iniciar el seu informe final, en l’última sessió del judici per presumpta desobediència a Lluís Corominas, Ramona Barrufet, Lluís Guinó (JxSí), Anna Simó (ERC) i Mireia Boya (CUP), ha afirmat: “No estem aquí davant d’un judici polític, no s’estan jutjant ni idees ni ideologies”.

Publicitat

Ha recordat que ni els programes ni estatuts dels partits independentistes no s’han impugnat mai, i que “totes les idees són legítimes en tant no topin frontalment amb el Codi Penal”, com passa amb les ideologies que impliquen odi o discriminació.

“Parlar de causa general és una expressió periodística i desafortunada”, ja que cada dia líders polítics exerceixen la seva activitat ordinària sense trava ni limitació des del Congreso, els parlaments autonòmics i els ajuntaments, ha afegit.

També ha ressaltat que “no es jutja el poder legislatiu”, i ha defensat la separació de poders i l’obligació de complir sentències i altres resolucions de tribunals.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut