Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El fals progressisme del nou president del TC: Conde-Pumpido aclara que no avalarà referèndums d’autodeterminació

|

- Publicitat -

El ple del Tribunal Constitucional va designar com a president de la institució a Cándido Conde-Pumpido, el candidat suposadament progressista i el favorit del PSOE. Tanmateix, ràpidament s’ha pogut veure la veritable cara del nou president del TC, les primeres paraules del qual van deixar clar que no permetrà ni avalarà un referèndum d’autodeterminació.

Les primeres declaracions de Conde-Pumpido després que la votació del ple el designés president anaven referides a les principals prohibicions de la caduca Constitució espanyola: “La nostra Constitució no permet ni la secessió, ni l’autodeterminació, ni la independència de cap de les comunitats autònomes”.

Publicitat

Així, el nou president del TC deixa clar que el seu progressisme és ben fals, desmentint de pas les acusacions del PP que qüestionaven la independència del tribunal, ja que tant la presidència com la vicepresidència l’ostenten magistrats “progressistes”.

Et pot interessar  La CUP insta Aragonès a "seure i parlar" per "forçar l'Estat perquè no li quedi altre que reconèixer l'autodeterminació"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut