Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El darrer ridícul del govern espanyol: Mohamed VI no rebrà Pedro Sánchez 

El rei del Marroc passa del president espanyol, tot i les nombroses concessions del PSOE els darrers mesos

Redacció 01/02/2023
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una declaració institucional a la Moncloa Data de publicació: dimarts 20 de desembre del 2022, 12:55 Localització: Madrid Autor: Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa

El rei Mohamed VI no rebrà finalment al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la seva visita d’aquest dimecres i dijous a Rabat per la cimera bilateral. Les concessions de l’executiu “més progressista” no han servit per aconseguir una millor relació amb el monarca del Marroc, que li ha donat llargues i només li ha concedit una trucada telefònica, segons vozpópuli.

El viatge és una de les cites més importants de la política exterior espanyola, ja que és una cimera d’alt nivell que pretén posar fi a les crisis institucionals amb el Marroc. I és que el PSOE ha intentat per tots els mitjans ficar-se el regne alauí a la butxaca; només cal recordar el gir històric sobre la posició d’Espanya respecte del Sàhara Occidental o el vot al Parlament Europeu en contra de condemnar la massacre a la tanca de Melilla.

La visita del president espanyol també ha evidenciat la debilitat de la coalició, ja que Unides Podem està en contra de l’aliança amb el règim marroquí i no ha participat del viatge.