Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El coronavirus destrossa la quartada de l’Estat per impedir investir Puigdemont telemàticament

|

- Publicitat -

El 30 de gener del 2018 hi hagué un daltabaix al Parlament de Catalunya i l’inici d’una llarga i fatigosa mort anunciada entre les relacions d’ERC i JxCat quan el president del Parlament, Roger Torrent, va evitar que la cambra catalana investís Carles Puigdemont a distància al·legant que protegia així les institucions i els diputats catalans davant la possibilitat de desafiar l’Estat i que aquest tornés a exercir la seva repressió amb virulència a Catalunya.

Ara, amb el coronavirus destrossant l’economia d’occident i les butxaques dels ciutadans més vulnerables, s’ha demostrat que la coartada de l’Estat per a impedir que el president a l’exili tornés a ser investit no s’aguanta per enlloc en ple segle XXI.

Publicitat

Per una banda, Pedro Sánchez es reunirà a distància aquest dissabte amb els presidents autonòmics per tractar de coordinar la gestió del coronavirus. Per l’altra, l’Eurocambra ha cancel·lat les votacions i s’ha anunciat que els líders europeus es reuniran per videoconferència per coordinar la resposta coordinada contra l’epidèmia.

Per acabar-ho d’adobar, el president de França, Emmanuel Macron, ha fet un tuit on assegura que “davant del Coronavirus, no deixem lloc a l’especulació i la inestabilitat. Europa haurà de fer tot el necessari en salut i en termes econòmics” i se’l pot veure a ell davant un monitor amb una connexió múltiple, dirigint el país telemàticament.

Tot plegat ha fet que el conseller de Polítiques Digitals i Administració consideri que sí que es pot governar telemàticament i ha recordat a la justícia espanyola que va dir a Puigdemont que no es podria timonejar un país a través de WhatsApp. També l’advocat del president a l’exili, Gonzalo Boye, feia una reflexió semblant, recordant que el TC va aplicar una mesura només per Catalunya quan s’ha demostrat que sí que es pot treballar telemàticament a gran escala i pilotant grans responsabilitats.

Et pot interessar  Boye defensa l'exili de Puigdemont: "L'acusaven de covard i ara resulta que l'exili és la solució”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut