Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El coordinador de Covid-19 a l’Hospital del Mar alerta que el sistema es tensionarà si no es frena l’augment de contagis

|

- Publicitat -

Barcelona i l’àrea metropolitana, moment crític

El coordinador de l’unitat de covid a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha alertat que el sistema sanitari es tornarà a tensions “si no es frena” la tendència actual a l’alça de contagis. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha constatat que els ingressos pugen “de manera progressiva i significativa” i que han reparegut les pneumònies greus, també en gent jove. Ha explicat que en aquesta “segona onada” inicialment el perfil dels ingressats era el de gent més jove que en la primera onada i més lleus. “Però això comença a no ser veritat”, ha apuntat. Güerri ha fet una crida a la “conscienciació individual” i a evitar les conductes de risc, així com a que hi hagi “els màxims mitjans possibles” per poder rastrejar els contagis.

Publicitat

El Segrià millora però les mesures segueixen

Salut comença a veure la llum al final del túnel al Segrià. Així s’ha expressat el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, aquest dijous en roda de premsa. Ara bé, tot i que la situació epidemiològica sembla que es comença a estabilitzar, els responsables de Salut s’han mostrat molt prudents perquè els contagis encara no han registrat un descens significatiu i no es plantegen ara com ara relaxar les mesures a la comarca. “No volem engegar a rodar tot el treball i l’esforç de la ciutadania per voler córrer. Mirarem l’evolució de la pandèmia els propers dies i les mesures que prenguem seran graduals”, ha afirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

El director del CatSalut, Adrià Comella, ha assenyalat que la previsió és que a mitjan de la setmana que ve els hospitals de la comarca es comencin a distensionar i les altes comencin a ser majors que els nous ingressos.

Et pot interessar  Balcells diu que no es poden comparar llistes d’espera de les diferents autonomies i li “costa creure’s” les de Madrid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut