Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

El coordinador de Covid-19 a l’Hospital del Mar alerta que el sistema es tensionarà si no es frena l’augment de contagis

Salut diu que comença a “veure el final del túnel” al Segrià però encara no es planteja relaxar les mesures

Agències 24/07/2020
Pla obert d'un metge de l'Hospital de Bellvitge amb mascareta, fent una ecografia a un pacient que també en duu. Imatge publicada el 20 de maig del 2020 (horitzontal)

Barcelona i l’àrea metropolitana, moment crític

El coordinador de l’unitat de covid a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha alertat que el sistema sanitari es tornarà a tensions “si no es frena” la tendència actual a l’alça de contagis. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha constatat que els ingressos pugen “de manera progressiva i significativa” i que han reparegut les pneumònies greus, també en gent jove. Ha explicat que en aquesta “segona onada” inicialment el perfil dels ingressats era el de gent més jove que en la primera onada i més lleus. “Però això comença a no ser veritat”, ha apuntat. Güerri ha fet una crida a la “conscienciació individual” i a evitar les conductes de risc, així com a que hi hagi “els màxims mitjans possibles” per poder rastrejar els contagis.

El Segrià millora però les mesures segueixen

Salut comença a veure la llum al final del túnel al Segrià. Així s’ha expressat el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, aquest dijous en roda de premsa. Ara bé, tot i que la situació epidemiològica sembla que es comença a estabilitzar, els responsables de Salut s’han mostrat molt prudents perquè els contagis encara no han registrat un descens significatiu i no es plantegen ara com ara relaxar les mesures a la comarca. “No volem engegar a rodar tot el treball i l’esforç de la ciutadania per voler córrer. Mirarem l’evolució de la pandèmia els propers dies i les mesures que prenguem seran graduals”, ha afirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

El director del CatSalut, Adrià Comella, ha assenyalat que la previsió és que a mitjan de la setmana que ve els hospitals de la comarca es comencin a distensionar i les altes comencin a ser majors que els nous ingressos.