Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Consell per la República farà una crida a la “desobediència civil” en el marc “de la lluita no violenta”

|

- Publicitat -

El Consell per la República (CpR) farà una crida als ciutadans a la “desobediència civil quan sigui necessària, sempre dins del marc de lluita no violenta”, per “acompanyar l’acció de les institucions catalanes per materialitzar el mandat” per la independència. En un comunicat, el CpR diu que aposta pel “diàleg” amb l’Estat creant una “plataforma de negociació” amb el reconeixement del dret a l’autodeterminació, la reversió de la “repressió” i una mediació internacional. Amb tot, avisa que no es pot “bloquejar” el mandat de l’1-O per la negativa d’Espanya a negociar, i per això també insta la societat civil i les institucions catalanes a “preparar les mesures i actuacions necessàries per materialitzar el mandat popular per la independència”, i a la ciutadania a donar-hi suport.
Aquestes afirmacions són el resultat de la reunió que els membres del Consell per la República van fer a Waterloo, Bèlgica, el 12 de setembre.

A la trobada, també es va constatar que “mentre el mandat derivat del referèndum no s’hagi materialitzat plenament” qualsevol elecció al Parlament de Catalunya es veurà amb “caràcter referendari”.

Publicitat

Entre les seves conclusions, els membres del Consell per la República també reclamen a institucions europees i internacionals, i especialment a la UE, que “vetllin per garantir els drets humans”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut