Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El Consell Nacional d’ERC aprova per àmplia majoria fer president Sánchez

|

- Publicitat -

El Consell Nacional d’ERC per decidir si s’avala l’acord amb el PSOE i es permet la investidura del líder socialista Pedro Sánchez ha arrencat aquest dijous gairebé a un quart de sis de la tarda.

Poc després de dos quarts de vuit, ja han votat i el resultat ha estat aclaparador i tots els consellers quasi han votat la posició oficialista del partit a favor del pacte amb el PSOE i investir Pedro Sánchez.

Publicitat

El màxim òrgan del partit entre congressos ha decidit donar llum a facilitar un Gobierno a Espanya amb vots 196 a favor 4 abstencions i 3.

Ara, per tant, amb el vistiplau del Consell Nacional els 13 diputats al Congreso s’abstindran al proper ple previst pel 7 de gener.

L’exiliada Marta Rovira ha mostrat escepticisme durant la seva intervenció i ha convingut que aquesta sensació s’ha d’explicar. Els republicans asseguren que l’acord inclou que 15 dies després que hi hagi Gobierno s’ha de reunir la mesa entre governs.

Et pot interessar  Rovira afirma que "tornarà" quan "es donin les garanties", ja que l'amnistia "no pot preveure la reacció judicial"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut