Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

El Consell de la República defensa que cal desplegar la DUI si l’Estat manté l'”actitud de bloqueig”

L'entitat encoratja la ciutadania a mobilitzar-se aquest diumenge per reivindicar el "mandat irrevocable" de l'1-O

|

- Publicitat -

El Consell de la República Catalana ha publicat un manifest amb motiu del sisè aniversari de l’1-O per fer “una declaració de fermesa i determinació en la defensa del mandat democràtic de la ciutadania catalana”.

L’entitat republicana ha reivindicat que el poble català va expressar “de manera clara i contundent” la seva voluntat de ser un país independent en el referèndum de 2017. “Més del 90% dels votants van optar per la independència, en un referèndum que va ser boicotejat pel govern espanyol a cops de porra contra ciutadans armats amb paperetes i urnes”, recorden al text.

Publicitat

Igualment, des del Consell de la República han volgut denunciar les traves de l’Estat per evitar el reconeixement nacional del poble català i el rebuig d’un procés de negociació “amb Catalunya com a subjecte polític sobirà amb dret a decidir lliurement i democràtica la seva condició política”. Una actitud que és contrària als tractats i normes internacionals.

L’entitat també avisa que, si l’Estat espanyol persisteix en “una actitud de bloqueig unilateral” a trobar una “solució democràtica i negociada”, el Consell només veurà possible desplegar la declaració d’independència de la República Catalana (DUI) aprovada pel Parlament de Catalunya el 27 d’Octubre del 2017.

Finalment, l’escrit acaba amb una crida a omplir els carrers aquest Primer d’Octubre a la mobilització convocada a la plaça de Catalunya de Barcelona aquest diumenge a les 18 h. “No defallirem en la nostra lluita fins a fer-la realitat”, conclou.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut