Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El congrés fundacional de JxCat serà telemàtic i durarà fins el 3 d’octubre

|

- Publicitat -

Junts per Catalunya allargarà el seu congrés fins el 3 d’octubre. La formació ha explicat que serà telemàtic i que permetrà decidir “qüestions de base importants” que no volen fer a córrer cuita. Una de les decisions que el nou partit haurà de prendre durant aquest període congressual que començarà el proper dissabte 25 de juliol serà si permet o no la doble militància. De fet, en una roda de premsa aquest dissabte, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas no ha aclarit si es donaria de baixa del PDeCat, un cop s’hagi registrat a Junts per Catalunya. La formació, que ha presentat la web on inscriure’s, també ha assegurat que seran “flexibles” en cas que es convoquin eleccions abans de la fi del congrés, per tal de poder escollir candidat.

El congrés de Junts per Catalunya anunciat pel 25 de juliol durarà més de dos mesos i serà exclusivament telemàtic. “Les circumstàncies no ens permeten fer-ho de cap altra manera”, ha explicat la regidora a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Aartadi. El fet que s’allargui en el temps, permet a la formació “fer les coses diferents”. En concret, Artadi ha destacat que durant aquest període podran escollir els òrgans de direcció, les ponències polítiques o “preparar el partit” per arribar “en les millors condicions”.

Publicitat

A més, la regidora ha destacat que la fórmula també els dona la possibilitat de votar de manera telemàtica sense cap necessitat de trobar-se presencialment. “D’aquesta manera també es fomenta la participació, ja que es podrà compartir la documentació de manera àgil”, ha ressaltat Artadi.

El que no ha quedat aclarit és si els membres de Junts per Catalunya podran mantenir una segona militància, un cop s’hagin afiliat al nou partit. És, per exemple, el cas de l’alcaldessa de Girona i diputada, Marta Madrenas, que ha explicat que qüestions com aquesta s’hauran de resoldre més endavant, un cop començat el congrés.

“Molts dels dubtes que ens plantegeu no els podem resoldre nosaltres, perquè s’haurà d’acordar entre tots plegats”, ha assenyalat Madrenas, que acompanyava Artadi a la roda de premsa.

Totes dues han cridat a inscriure’s al partit, i han deixat clara la “transversalitat” de la formació. “Nosaltres volem eixamplar aquest milió de persones que ens van votar” han destacat. Per això, s’han volgut adreçar a aquells qui ja els han fet confiança, però també a qui no ho ha fet “però vol treballar per aconseguir la independència”. Una independència que Madrenas veu no només “viable”, sinó també “inevitable”.

Flexibles en cas d’eleccions

En relació a la possibilitat que s’avancin les eleccions abans que acabi el congrés el dia 3 d’octubre, Artadi ha deixat clar que serien “flexibles” per tal de poder assegurar que hi ha un candidat. En aquest sentit, la regidora barcelonina ha remarcat que qui sigui el “màxim representant” en el moment que passi, “haurà d’estar apoderat per prendre les decisions que calgui”.

Des de Junts per Catalunya, però, descarten “córrer a fer un procés de primàries”, entre altres coses perquè les eleccions no estan convocades, i menys quan “hi ha molta feina de base per fer”, com una ponència organitzativa o l’elecció de la direcció del nou partit.

Canvi de logotip

A banda de la web, el nou partit ha presentat també un nou logotip on canvien els antics colors pel verd turquesa. També s’ha canviat la imatge dls perfils oficials de Junts per Catalunya aquest dissabte. Els comptes de Twitter, Facebook i Instagram de la formació de Carles Puigdemont apareixen a partir d’ara només amb la marca ‘Junts’.

El canvi arriba tan sols una setmana abans de l’assemblea telemàtica constituent del nou partit de Puigdemont. La formació ja té el control de la marca ‘Junts per Catalunya’ -fins la setmana passada en mans del PDeCAT.

Amb tot, Madrenas ha deixat clar que el canvi no té res a veure amb possibles problemes pel registre de la marca.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut