Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Col·lectiu Primer d’Octubre exigeix a ERC aturar les negociacions amb el PSOE si no s’allibera Junqueras

|

- Publicitat -

El col·lectiu d’ERC Primer d’Octubre ha exigit aquest dijous que la formació aturi totes les negociacions amb el PSOE de cara a la investidura de Pedro Sánchez mentre Oriol Junqueras no sigui alliberat. A través d’un comunicat, després de la sentència del TJUE, el corrent intern demana aturar el diàleg mentre el president dels republicans “no pugui ser legítimament i legalment investit com a eurodiputat i rescabalat en els perjudicis causats en la seva persona”.

En cas que Junqueras sigui eventualment posat en llibertat, el Col·lectiu Primer d’Octubre entendria que es reactivessin les negociacions PSOE-ERC però mantindria el ‘no’ a la investidura, “mentre no s’alliberin tots els presos polítics, s’aturi la repressió i es reconegui el dret a l’autodeterminació”.

Publicitat

En el comunicat els militants republicans asseguren que, un cop més es demostra que les institucions europees “vulneren drets fonamentals”.

Et pot interessar  Bolaños nega que es parli de referèndum amb ERC: "Estem en campanya, escoltarem moltes coses, algunes que no són certes"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut