Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El “Col·lectiu Primer d’Octubre” demana a la direcció d’ERC que “abandoni l’oferta de diàleg incondicional”

|

- Publicitat -

Els militants crítics amb la direcció d’Esquerra Republicana de Catalunya, agrupats en el “Col·lectiu Primer
d’Octubre”, han emès un comunicat davant la creixent repressió de l’estat espanyol i després de la ràtzia d’avui contra empresaris i activistes independències.

El Col·lectiu Primer d’Octubre creu que l’ofensiva del deep state “no pot servir l’excusa per a blanquejar l’actuació del govern de Sánchez”.

Publicitat

Així doncs, en aquestes circumstàncies, “demanem a la direcció d’ERC que abandoni l’oferta de diàleg incondicional en tant no es reverteixi la repressió”. Fins i tot, reclamen als màxims responsables republicans que “cal aturar qualsevol acció de col·laboració amb les institucions de l’estat espanyol, ja sigui la negociació dels pressupostos, la renovació del CGPJ, l’estat d’alarma o la participació en fòrums de comunitats autònomes”.

A més, també fan una altra reclamació: “cal cercar amb tots els esforços la negociació amb tots els partits independentistes per tal d’acordar una imprescindible unitat d’acció que desemboqui en un full de ruta compartit i que compti alhora amb el suport de la societat civil.”

Consideren que, aquesta unitat d’acció, pot començar amb què els partits independentistes tallin qualsevol relació amb els partits que van donar suport al 155, “no només en l’àmbit estatal sinó també a les diputacions o als ajuntaments”.

Per acabar, demanen constituir una taula de negociació formada exclusivament pels partits independentistes “on s’estableixi el full de ruta i la unitat d’acció compartides per fer efectiu el dret a l’autodeterminació en la pròxima legislatura, i que es faci abans de les eleccions del 14 de febrer”.

Et pot interessar  Rovira empatitza amb el "dolor" de Sánchez però li retreu que ella va haver de marxar a l'exili
Publicitat

Opinió

Minut a Minut