Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Col·lectiu 1 d’Octubre demana a ERC fer primàries pel 10-N

|

- Publicitat -

El corrent crític d’ERC “Col·lectiu 1 d’Octubre” ha emès un comunicat a través de les xarxes socials per a forçar a Esquerra a fer unes primàries de cara als nous comicis espanyols previstos pel 10-D.

Junqueras de número 1 i el 2 per primàries

Publicitat

“Davant d’aquest nou cicle electoral entenem que ERC ha d’iniciar els tràmits interns ordinaris per tal de confeccionar les llistes electorals i triar el seu cap de llista” demanen al text fet públic avui. Consideren que la situació és “excepcional” on l’Estat espanyol “manté injustament empresonat el nostre President i obligada a l’exili a la nostra Secretària General” i per això respecten i “no discuteixen” que Junqueras encapçali la llista.

“Davant la molt probable circumstància que finalment no pugui exercir de cap de llista, ens trobaríem novament que el cap de llista “de facto” seria la persona que anirà de número 2 a les llistes. Per aquest motiu, i davant l’excepcionalitat del moment, demanem a la Direcció del partit que obri un procés de primàries per triar el número 2 de la llista electoral perquè sigui la militància i no la repressió de l’Estat qui acabi decidint qui és el nostre cap de llista a Madrid”.

No a Sánchez

A més, aprofiten per a recordar la ponència política republicana per remarcar que el partit no pot “investir el president Pedro Sánchez sense el reconeixement del dret a l’autodeterminació de Catalunya i la fi de la repressió”. I per tant, tornen a demanar “la necessitat de sotmetre a la militància el sentit del vot a una eventual investidura del president espanyol”.

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut