Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Clínic atén el doble de víctimes d’agressions sexuals que fa un any

|

- Publicitat -

L’Hospital Clínic, a Barcelona, ha atès fins a finals d’octubre un total de 556 víctimes de violència sexual a la seva Àrea d’Urgències. Es tracta d’una xifra alarmant, ja que suposa un increment del 50% respecte de les víctimes ateses en el mateix període l’any anterior. Aquesta xifra suposa una mitjana de dues dones ateses per violència sexual al dia.

L’increment en l’atenció de víctimes de violència sexual s’explica, en part, per un probable augment d’aquestes agressions, però també perquè les víctimes saben que el primordial en aquests casos és acudir a un centre sanitari especialitzat. Així, segons les dades del Clínic, el 65% de les víctimes arriben a l’hospital en menys de 24 hores, i el 81%, en menys de 72.

Publicitat

El perfil majoritari de les víctimes, establert a partir de les atencions hospitalàries del Clínic, és de dones molt joves, la meitat d’elles per sota dels 25 anys; el 90% de les ateses són dones, i el 10% restant, homes. Les agressions, majoritàriament, es produeixen als domicilis de les víctimes, mentre que un 14% de les violències sexuals tenen lloc a la via pública.

El perfil dels agressors establert revela que, en el 45% dels casos, les víctimes coneixien l’agressor. En el 100% dels casos, els agressors són homes.

L’Hospital Clínic és el centre sanitari especialitzat en violències sexuals de referència a Catalunya, amb un protocol pioner en aquest àmbit implementat fa més de 30 anys. Lluïsa Garcia Esteve, presidenta de la Comissió de Violència Intrafamiliar i de Gènere de l’Hospital Clínic, explica a TV3 la importància de prioritzar una correcta atenció de la víctima per tal d’evitar que passi per un procés de revictimització.

Et pot interessar  Nou crim masclista i vicari: un home mata la seva dona i els dos fills menors
Publicitat

Opinió

Minut a Minut