Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El brut i turbulent motiu amb el qual la JEC es justifica per a excloure Puigdemont, Comín i Ponsatí d’Europa

La JEC evidencia com es treu del barret un argument d'acudit per acabar amb el president legítim i els consellers

|

- Publicitat -

La Junta Electoral Central havia avisat que apartava de la llista de Lliures per Europa (Junts) a Carles Puigdemont, president legítim de Catalunya i els consellers Clara Ponsatí i Toni Comín i havia anunciat que abans de les 18h publicaria els motius de la resolució.

El text, barroc i feixuc i de 9 pàgines, explica perquè ha donat la raó al recurs presentat per Ciudadanos i PP i inhabilitar de les llistes els exiliats catalans. L’empara jurídica de la decisió que fan servir és que “son elegibles al Parlamento Europeo todas las personas residentes en España”.

Publicitat

Així, la JEC accepta que els 3 exiliats estan al cens espanyol, són majors d’edat i tenen nacionalitat espanyola i, per tant, compleixen el requisit però considera que “no se encuentran en España y, por haber huido de la acción de la justicia, están declarados en rebeldía”. Aquest fet és el pretext perquè, llavors, amb

Aquest fet és el pretext perquè, llavors, asseguren que “de estos hechos se desprende claramente una inexactitud del censo electoral pues los candidatos propuestos están incluidos en el censo de presentes cuando es notorio que no son residentes en las localidades donde figuran empadronados sino que desde hace dos años están fuera del territorio nacional para evadirse de la acción de la justicia”.

Aquí el document sencer:

Et pot interessar  [VÍDEO] El meteoròleg Tomàs Molina serà el número dos d'ERC a les eleccions europees
Publicitat

Opinió

Minut a Minut