Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

El bloc independentista de la Mesa aliat: Acorden assumir totes les conseqüències per mantenir la delegació de vot a Lluís Puig

|

- Publicitat -

La majoria de la Mesa del Parlament està disposada a “assumir” que es mantingui vigent la delegació de vot de Lluís Puig (JxCat). De fet, aquest matí, la Mesa del Parlament ha acordat, amb el rebuig del PSC, mantenir vigent la delegació de vot de Lluís Puig (JxCat) “a tots els efectes”, malgrat la notificació del Tribunal Constitucional.

Davant la tensió que genera mantenir el vot de Puig, fonts parlamentàries asseguren aquest dimarts a la tarda que els membres independentistes de la Mesa assumeixen la comunicació d’aquesta decisió i es comprometen a comptar el vot del diputat i exconseller. Ara bé, la cambra està a l’expectativa del seu registre oficial, com apunten altres fonts. “Demà veurem què passa. Veurem si es compta o no es compta el vot”, diuen fonts parlamentàries.

Publicitat

Tot provoca que el ple de demà comenci amb la incògnita de si el vot de l’exconseller comptarà a tots els efectes. La intenció de la majoria de la Mesa és que Puig pugui delegar el vot en aquest ple, però no concreten com quedarà registrat. Segons algunes fonts parlamentàries, el lletrat de la cambra ha fet un advertiment de la legalitat sobre mantenir a Puig la delegació de vot durant la reunió de la Mesa del matí.

Et pot interessar  El TSJC desestima el recurs de Lluís Puig i confirma l'obertura del judici oral pel trasllat de les obres de Sixena
Publicitat

Opinió

Minut a Minut