Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

EH Bildu, en referència a ETA, demana perdó per les víctimes en el 10è aniversari de la fi de la banda terrorista

|

- Publicitat -

El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha reconegut el “patiment” de les víctimes “causades per la violència d’ETA” amb motiu del 10è aniversari de la fi de la banda terrorista. D’aquesta manera, ha volgut mostrar la voluntat de restituir, dins de la mesura del possible, el dany que la banda terrorista va causar.

“Volem traslladar-los el nostre pesar i dolor pel patiment sofert. Sentim el seu dolor i des d’aquest sentiment sincer afirmem que no s’hauria d’haver produït mai”, ha dit Otegi aquest dilluns en una declaració solemne que ha llegit acompanyat del secretari general de Sortu, Arkaitz Rodríguez, al Palau d’Aiete a San Sebastià. Otegi ha insistit que “a ningú pot satisfer que tot allò passés ni que es prolongués tant en el temps”.

Publicitat

El líder abertzale ha afirmat que s’hauria d’haver “arribat abans” a la fi de la violència. “Desafortunadament, el passat no té remei. Res del que diguem pot desfer el dany causat, però estem convençuts que és possible almenys alleugerir-lo des del respecte, consideració i memòria”, ha afirmat Otegi.

El dirigent d’EH Bildu ha insistit que l’esquerra independentista basca “sent enormement” el “patiment” de les víctimes d’ETA i es compromet a “tractar de mitigar-lo en la mesura de les seves possibilitats”.

Durant la història d’Espanya més d’un actor polític ha usat el terrorisme com a mitjà per aconseguir finalitats polítiques. Per aquest motiu és un deure democràtic exigir que es reestbleixi la memòria i es demani perdó per tots aquests fets. Fins i tot si aquesta vulneració de drets humans es va fer en la lluita contra el terrorisme.

Et pot interessar  Òmnium desplega una pancarta gegant a l'aeroport del Prat denunciant que 'A Espanya, protestar és terrorisme'

Més enllà dels crims d’ETA, també se’n van cometre molts durant la Guerra Civil Espanyola i altres que la repressió Franquista, va dur a terme durant més de trenta anys, pels quals mai s’ha demanat perdó.

En definitiva, és necessària una condemna ferma del terrorisme i de qualsevol aspecte que en faci apologia per aconseguir una cultura democràtica i pacífica que impedeixi que mai més torni a succeir.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut