Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Educació preveu posar en marxa una APP on els alumnes puguin denunciar violència o abusos

|

- Publicitat -

El Departament d’Educació preveu posar en marxa properament una aplicació perquè alumnes víctimes de violència o abusos i els testimonis ho puguin denunciar. La directora general de Currículum i Personalització, Maite Aymerich, ha explicat a l’ACN que és una de les eines que ha de sortir del pla d’escoles lliures de violències, que s’aplicarà en els propers mesos. “Com passa a la societat, a l’escola també hi ha violències i les hem de combatre”, ha dit. L’aplicació permetrà als alumnes denunciar els casos “de manera anònima” i garantirà “que a l’altra banda hi hagi algú”, una de les principals reclamacions de les víctimes segons comenta la directora general. Per aquest motiu, es treballa també en la creació d’una unitat de suport.

L’objectiu del pla és atendre “de manera inequívoca i tenir tolerància zero” davant d’aquestes situacions. Aquest pla s’està treballant en paral·lel a la continuació del desplegament del programa ‘Coeduca’t’ i totes dues accions pretenen combatre les violències i aconseguir unes relacions igualitàries. L’objectiu final és garantir “que l’escola sigui un espai segur i d’oportunitat” i atendre “de manera inequívoca” les víctimes. “Tolerància zero”, ha dit Aymerich.

Publicitat

Per tal de poder posar en marxa l’aplicació web i la unitat de suport, Educació està fent formació sobre abusos sexuals als serveis territorials, serveis educatius i equips directius “per poder entendre la dimensió” del que suposen aquestes situacions. Ho està fent en col·laboració amb Save the Children i la Fundació Vicki Bernadet.

La directora general ha volgut transmetre el missatge a les famílies que “si passa res, l’escola respondrà” i el Departament “estarà al costat per eradicar aquestes actuacions”.

Ha afegit que s’està treballant en “coses molt concretes” i que han parlat amb víctimes per “ajustar” la mirada i oferir aquells serveis i atencions que realment necessiten les persones que viuen aquestes violències o abusos.

Et pot interessar  Agredeixen a cops l'entrenador de l'equip juvenil de la UE La Jonquera en un partit a Empuriabrava

El cas de la Salle Bonanova

Precisament, aquesta setmana ha transcendit el cas de presumptes abusos per part d’un professor de la Salle Bonanova de Barcelona. Aymerich ha afirmat que el que fa el centre en situacions com aquesta és “actuar per fer la protecció necessària” i ha valorat que en aquest sentit “s’ha fet correctament”. En línies generals, ha indicat que quan tenen coneixement de presumptes casos s’ha de “revisar” què ha passat i retirar de la tasca vinculada als alumnes a la persona sobre la que hi ha denúncia o sospites.

Aymerich ha afegit que cal un acompanyament en el procés, que sovint es fa des dels serveis territorials o inspeccions, i ha plantejat que hi ha una segona part sobre “què passa després”. En aquest sentit, ha plantejat una reflexió sobre canvis normatius.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut