Dijous, 26 de gener de 2023 - Edició 1645
La República

Educació es motra optimista amb les baixes de professorat:”La setmana vinent recuperarem efectius”

La directora general de Professorat i Centres Educatius Públics admet que el retorn a les aules després de Nadal està essent “difícil”, però s’ha mostrat positiva perquè les baixes “majoritàriament són de curta durada”

Agències 15/01/2022
Pla general de l'Escola de les Aigües, amb pares i alumnes esperant a la porta. Imatge del 10 de gener del 2022

El Departament d’Educació s’ha mostrat “optimista” a pesar de l’allau de baixes de professorat per covid en el retorn a les aules després de Nadal. “De totes les baixes que hem cobert, la franja majoritària és de curta durada. Això ens dona una visió optimista, en el sentit que aquesta setmana vinent recuperarem efectiu”, ha afirmat aquest dissabte la directora general de Professorat i Centres Educatius Públics, Dolors Collell, a Rac1.

“Ha estat una setmana difícil, amb més complexitat des del punt de vista del personal docent”, ha admès Collell, que també ha parlat sobre els infants que no van a classe per por de contagiar-se: “Si es produeix algun cas d’aquests, l’obligació dels centres és treballar-ho amb la família i amb l’alumne”.

“No tenim la xifra de casos perquè són els centres els que gestionen l’alumnat que no hi assisteix sense motiu justificat”, ha continuat la directora general de Professorat i Centres Educatius Públics, que ha finalitzat anunciant que integraran més de 130 professionals de suport per aquests casos, en el marc del Programa d’Educació Emocional.