Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Educació dotarà els centres d’equipament tecnològic i formació digital amb els fons Next Generation

|

- Publicitat -

El Departament d’Educació equiparà els centres educatius amb material tecnològic i formació digital a través dels fons Next Generation, amb l’objectiu d’impulsar la digitalització i les STEAM (ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques). No obstant això, el director general d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües del Departament d’Educació, ha admès que hauran de “córrer més del que haguessin desitjat” per tal de rebre i implementar l’ajuda europea.

Els fons Next Generation de la Unió Europea, que sumen una quantitat total de 197.595.000 milions d’euros, serviran per repartir equipament tecnològic divers als centres, com ara panells interactius, catàlegs de robòtica i computació (els quals incorporen diferents tipus de robots, plaques programables i eines de programació, entre d’altres), i altres eines. Del total dels fons, gairebé 150 MEUR serà per a aquests equipaments tecnològics i eines.

Publicitat

El Departament d’Educació ha presentat aquest dijous la seva estratègia de digitalització i l’ecosistema STEAM al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica (MNACTEC) de Terrassa, on ha estat present el director general d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengues, Joan Cuevas. Cuevas ha assegurat que l’objectiu d’Educació és completar la capacitació digital dels centres i dels docents iniciada fa uns anys per tal que això repercuteixi en els alumnes, fet que suposarà un pas endavant en equitat perquè igualarà tots els centres del país en aquest àmbit.

Tanmateix, no tot són bones notícies, i és que els Next Generation venen amb una sèrie de condicions, com ara que hi hagi un total de 92.868 docents acreditats en competència digital i 3.541 centres han de tenir l’Estratègia Digital de Centre. Actualment, els docents acreditats són uns 40.000, i els centres, 590.  “Hem de córrer mes del que haguéssim desitjat, però treballararem per utilitzar tots aquests recursos de la manera més intel·ligent”, ha assenyalat Cuevas.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut