Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Ecologistes en Acció titlla “inacceptable” l’aposta pel gasoducte MidCat del Govern i l’executiu espanyol

L’entitat denuncia “l’alt impacte territorial” que pot desencadenar el projecte i assegura que no hi ha garantia que França el continuï

Redacció 12/08/2022

Ecologistes en Acció ha titllat d'”inacceptable” que els governs català i espanyol es plantegin “ressuscitar” el gasoducte MidCat. Es tracta d’un megaprojecte d’interconnexió gasística per unir la península ibèrica i França, que passaria pel Pirineu català.

En concret, el conducte havia d’anar des d’Hostalric fins a Barbaira, passant per Figueres i el Portús, a més d’una estació de compressió a Martorell i una altra a la banda francesa. En un comunicat, l’organització ecologista ha assegurat que el projecte abandonat tindrà “un alt impacte territorial” i no hi ha seguretat “que sigui continuat pel costat francès”. La solució a l’actual crisi del gas, per l’entitat, s’ha d’enfocar en la transició a un model energètic resilient.

“La reducció del consum és essencial, en comptes d’aprofundir en la dependència els combustibles fòssils amb més infraestructures gasistes”, insisteix Ecologistes en Acció.