Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Dura crítica de les joventuts d’ERC a Rufián per blanquejar la ultradreta al seu programa

|

- Publicitat -

Aquest matí us explicàvem com el diputat d’ERC, Ruben Wadesnberg, no poda més i esclatava contra el seu company de formació i líder dels republicans a Madrid, Gabriel Rufian, per la guingeuta que s’ha muntat en forma de programa a Internet (emulant el que feia Pablo Iglesias amb La Tuerka) i que ha convidat il·lustres personatges que representen la ultradreta com Tomas Guasch, Arcadi Espada o Xavier García-Albiol.

Les veus crítiques de dins del partit lluny d’aturar-se, han continuat, especialment després que el mateix Rufián hagi tret pit contra les crítiques i s’hagi justificat intentant desacreditar a qui el critica, com ho feia contra el fotoperiodista Jordi Borràs o la cupaire Mireia Boya.

Publicitat

Ni més ni menys que les joventuts d’ERC, Jovent republicà, s’han afegit a les crítiques i comencen a deixar tocat Rufián, que manté el suport des de Lledoners. Els joves independentistes piulaven durament contra el cap de llista d’ERC a Madrid: “No podem obrir les portes a la normalització dels discursos de l’odi. El feixisme s’ha d’aïllar i combatre. No en el nostre nom!”

El corrent crític d’ERC, Col·lectiu Primer d’Octubre, també s’ha afegit a les crítiques dels joves. Fins i tot, qui va ser mentor de Rufán a Súmate, Manuel Puerto, ha volgut deixar clar com de disconforme està amb el blanqueig de la ultradreta al programa de Rufián.

Et pot interessar  Aragonès proposa celebrar un referèndum via l'article 92 de la Constitució espanyola
Publicitat

Opinió

Minut a Minut