Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Dura crítica de les joventuts d’ERC a Rufián per blanquejar la ultradreta al seu programa

Les excentricitats del líder d’Esquerra a Madrid segueixen tensant el partit i s’alcen noves veus internes en contra

Redacció 22/01/2020
Gabriel Rufián, diputat d'ERC al Congrés dels Diputats / ACN

Aquest matí us explicàvem com el diputat d’ERC, Ruben Wadesnberg, no poda més i esclatava contra el seu company de formació i líder dels republicans a Madrid, Gabriel Rufian, per la guingeuta que s’ha muntat en forma de programa a Internet (emulant el que feia Pablo Iglesias amb La Tuerka) i que ha convidat il·lustres personatges que representen la ultradreta com Tomas Guasch, Arcadi Espada o Xavier García-Albiol.

Les veus crítiques de dins del partit lluny d’aturar-se, han continuat, especialment després que el mateix Rufián hagi tret pit contra les crítiques i s’hagi justificat intentant desacreditar a qui el critica, com ho feia contra el fotoperiodista Jordi Borràs o la cupaire Mireia Boya.

Ni més ni menys que les joventuts d’ERC, Jovent republicà, s’han afegit a les crítiques i comencen a deixar tocat Rufián, que manté el suport des de Lledoners. Els joves independentistes piulaven durament contra el cap de llista d’ERC a Madrid: “No podem obrir les portes a la normalització dels discursos de l’odi. El feixisme s’ha d’aïllar i combatre. No en el nostre nom!”

El corrent crític d’ERC, Col·lectiu Primer d’Octubre, també s’ha afegit a les crítiques dels joves. Fins i tot, qui va ser mentor de Rufán a Súmate, Manuel Puerto, ha volgut deixar clar com de disconforme està amb el blanqueig de la ultradreta al programa de Rufián.