Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Dues noves notícies que enterboleixen encara més la relació de l’Estat amb el 17-A

|

- Publicitat -

Les notícies que publicava el diari Publico sobre el fet que l’Imam de Ripoll era confident del CNI i les relacions obscures de l’Estat amb els atemptats del 17-A del 2017 a Catalunya han obert la porta a moltes teories conspiratives sobre la raó final dels atemptats i, la que ha pres més força, és que fossin de falsa bandera.

Durant el dia d’avui i ahir, a més, hem conegut un parell de notícies que alimenten aquestes teories i que aquí us expliquem:

Publicitat

El Congreso veta una comissió d’investigació del 17-A

La mesa del Congreso ha rebutjat la petició formulada per ERC i JxCat per a realitzar una comissió d’investigació sobre la relació de l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es-Satty, amb el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI). La mesa, que en el passat ja havia evitat obrir una investigació parlamentària, s’hi ha tornat a oposar amb l’argument que les activitats del CNI ja se sotmeten a escrutini a la comissió que controla els crèdits destinats a fons reservats.

D’aquesta manera, la mesa de la cambra baixa ha evitat les compareixences del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, així com dels ministres d’Interior i Defensa, Fernando Grande-Marlaska i Margarita Robles, respectivament, així com la directora del CNI.

El Gobierno denega el 82% de les sol·licituds de víctimes

La Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme (UAVAT) ha denunciat que un 82% de les sol·licituds de reconeixement com afectats pels atemptats de l’17 i el 18 d’agost del 2017 a Catalunya, majoritàriament per atenció psicològica, han estat denegades pel Ministeri de l’Interior.

La Unitat té coneixement que dels 117 sol·licitants, 77 ja han rebut resposta: 14 (13 amb ferides físiques i un psicològiques) han estat reconeguts com a víctimes del terrorisme i han rebut una proposta d’indemnització, mentre que les sol·licituds dels 63 restants (tots afectats psicològicament) han estat denegades, el que representa un 82% del total; la resta fins a 117 encara no han rebut resposta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut