Dimarts, 13 d'abril de 2021 - Edició 992
La República

Discrets i fluixos discursos d’ERC i JxCat en l’oferna floral per la Diada

ERC vol un nou referèndum i JxCat defensa que cal una “reflexió”

Redacció
Redacció 11/09/2020
El Govern -encapçalat pel president Quim Torra- en l'ofrena al monument de Rafael Casanova, l'11 de setembre del 2020 (Horitzontal).

ERC vol un nou referèndum

La portaveu nacional d’ERC, Marta Vilalta, vol que la Diada sigui un “punt d’inflexió” per culminar la independència a través d’un nou referèndum. En una atenció als mitjans després de l’ofrena floral al monument de Rafael de Casanova, aquest Onze de Setembre, Vilalta ha demanat la “màxima unitat estratègica”, i ha apel·lat als “grans consensos de país” per “guanyar definitivament la república”. La portaveu d’ERC ha insistit en l’amnistia per aturar la “repressió”, en el marc d’una Diada “estranya” per la situació de la pandèmia. Tot i això, Vilalta ha apostat perquè l’Onze de Setembre no sigui pas “menys reivindicativa”, i que cal sortir “sempre” al carrer.

JxCat defensa que cal una “reflexió”

La vicepresidenta de JxCat i portaveu a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha demanat als independentistes “propostes concretes” per prosseguir “des de la unitat” i poder superar una “etapa de retrets i desavinences”. Artadi ha fet referència al “punt d’inflexió” davant una probable inhabilitació ferma del president de la Generalitat, Quim Torra, i ha instat a una “reflexió”. “Forts i junts seguirem avançant”, ha afegit. També ha assenyalat que “en els pitjors moments de la crisi el govern espanyol ha aprofitat per recentralitzar i retirar el tercer grau als polítics presos mentre ajudaven a fugir el rei emèrit”.