Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

Diferents agrupacions de Mossos critiquen les accions de la BRIMO

Mossos per la Independència i Mossos Guilleries es desmarquen de la violència policial

Gerard Sesé 16/10/2019
Dues noies atenen una altra que ha resultat ferida per les càrregues dels Mossos davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida. Imatge del 14 d'octubre de 2019. (Horitzontal)

La brutalitat policial no deixa indiferent a ningú, ni tan sols als mateixos Mossos d’Esquadra. Fins a tres col·lectius interns del cos català de policia han alçat la veu per a criticar algunes de les càrregues.

Per una banda, el grup Mossos per la Independència (MxI) considera que la conselleria ha d’actuar i que cal “depurar responsabilitats”. No donen suport en cap cas al comportament dels seus companys de la BRIMO “hi ha imatges que no es justifiquen” expliquen a La República. MxI també considera que cal diferenciar entre la BRIMO i l’ARO i els agents de seguretat ciutadana que molts d’ells en les hores lliures ajuden als manifestants a evitar que els colpegi la policia.

D’altra banda, el col·lectiu Mossos Guilleries també ha volgut demarcar-se de les actuacions dels seus companys funcionaris. En una piulada recorden que “el Parlament va prohibir la utilització de pilotes de goma a Catalunya, per tant s’ha de denunciar el seu ús i exigir responsabilitats”. A més, Guilleries també expliquen que “algunes accions d’agents d’antiavalots del nostre Cos denoten manca de proporcionalitat i cal donar explicacions” i interpel·len directament al seu responsable polític, el conseller d’Interior Miquel Buch.

Mossos per la Democràcia tiraven d’ironia a les xarxes amb un dels vídeos més impactants d’un Mosso saltant per l’esquena sobre un manifestant. “Sandokan, Rambo, eliminator, robocop, jackie chang…la ficció és ficció. N’hi ha que no ho saben diferenciar” i pregunten també als responsables polítics: “estan segurs que aquesta acció garanteix algun dret? No ho trobem als protocols d’actuació”.