Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Diferents agrupacions de Mossos critiquen les accions de la BRIMO

|

- Publicitat -

La brutalitat policial no deixa indiferent a ningú, ni tan sols als mateixos Mossos d’Esquadra. Fins a tres col·lectius interns del cos català de policia han alçat la veu per a criticar algunes de les càrregues.

Per una banda, el grup Mossos per la Independència (MxI) considera que la conselleria ha d’actuar i que cal “depurar responsabilitats”. No donen suport en cap cas al comportament dels seus companys de la BRIMO “hi ha imatges que no es justifiquen” expliquen a La República. MxI també considera que cal diferenciar entre la BRIMO i l’ARO i els agents de seguretat ciutadana que molts d’ells en les hores lliures ajuden als manifestants a evitar que els colpegi la policia.

Publicitat

D’altra banda, el col·lectiu Mossos Guilleries també ha volgut demarcar-se de les actuacions dels seus companys funcionaris. En una piulada recorden que “el Parlament va prohibir la utilització de pilotes de goma a Catalunya, per tant s’ha de denunciar el seu ús i exigir responsabilitats”. A més, Guilleries també expliquen que “algunes accions d’agents d’antiavalots del nostre Cos denoten manca de proporcionalitat i cal donar explicacions” i interpel·len directament al seu responsable polític, el conseller d’Interior Miquel Buch.

Mossos per la Democràcia tiraven d’ironia a les xarxes amb un dels vídeos més impactants d’un Mosso saltant per l’esquena sobre un manifestant. “Sandokan, Rambo, eliminator, robocop, jackie chang…la ficció és ficció. N’hi ha que no ho saben diferenciar” i pregunten també als responsables polítics: “estan segurs que aquesta acció garanteix algun dret? No ho trobem als protocols d’actuació”.

 

Et pot interessar  Troben caminant pel voral de l'AP-7 a Altafulla una dona desapareguda dos dies abans a França
Publicitat

Opinió

Minut a Minut