Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Desarticulen una organització criminal amb seu a Sabadell que retenia i explotava sexualment dones migrades

|

- Publicitat -

La policia espanyola ha desarticulat aquest dilluns, 27 de març, una organització criminal de Sabadell que retenia dones migrants per a després explotar-les sexualment. Un total de cinc persones han estat detingudes, i tot i que s’ha alliberat set víctimes, els agents creuen que la xifra total de víctimes augmenta fins a la vintena.

La banda criminal captava dones de Colòmbia i, amb la falsa promesa de proporcionar-los una feina amb allotjament i menjar, les atreien fins a Espanya. L’organització gestionava el trasllat des del país d’origen burlant els controls fronterers i les dones ingressaven com a turistes, a la vegada que els oferia gestionar els bitllets d’anada i tornada, així com les reserves d’hotel. Tanmateix, un cop arribaven a l’estat espanyol, els treien els diners i la documentació i començava l’explotació.

Publicitat

Tancades en un soterrani i totalment incomunicades, les dones tenien l’obligació d’estar disponibles les 24 hores del dia per a possibles clients; a més de ser obligades a prostituir-se, també les forçaven a consumir substàncies estupefaents, a la vegada que eren colpejades i agredides. Vivien en un habitacle reduït i insalubre compartint llit, i per sortir del domicili havien de demanar permís, desplaçar-se per zones properes al pis o fer-ho com a màxim en grups de dos o tres. En cas que la seva conducta no s’adaptés a l’estipulat pels explotadors, podien ser sancionades.

Segons informa la policia en un comunicat, l’organització actuava com un ‘call center’ i les integrants de la mateixa gestionaven els telèfons, oferien serveis als clients, establien tarifes i els assignaven a les víctimes, que eren sotmeses a un control estricte per part dels integrants.

Els cinc detinguts estan acusats d’haver comès tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, delictes relatius a la prostitució, blanqueig de capitals i delictes contra la salut pública per tràfic de drogues. El jutjat ha acordat l’ingrés a presó per dos dels detinguts i mesures no privatives de llibertat per als altres tres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut