Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Dèria unionista de Lambán: Si Catalunya presenta candidatura sola, Aragó plantejarà una de “tot el Pirineu”

|

- Publicitat -

El president d’Aragó, Javier Lambán, aposta per forçar una candidatura conjunta per als JJOO d’hivern 2030. Així, avisa que si el Govern presenta una candidatura en solitari al Comitè Olímpic Espanyol (COE), el govern aragonès també en presentarà una de la seva banda. Però aquesta “per descomptat” no deixarà de banda el Pirineu català i serà del seu conjunt com un “projecte realment nacional”.

Lambán ho ha dit en resposta a les declaracions de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que va apuntar a la possibilitat de presentar una candidatura pròpia si no s’arriba a un acord amb l’Aragó. També ha avisat que el moment actual és “decisiu” i ha demanat “unitat” per no presentar una candidatura “evocada a la derrota des del punt de vista olímpic”.

Publicitat

En aquest sentit, ha negat que per defensar uns JJOO en termes d’igualtat i repartiment equitatiu de les proves, estigui sent “irresponsable” i intenti “bombardejar” els Jocs. El president d’Aragó, ha acusat Catalunya de defensar uns JJOO per al Pirineu català reservant a Aragó el “paper de comparsa”.

Així mateix, ha considerat “inexplicable” que fins ara el COE s’hagi alineat amb la candidatura que “posterga” el Pirineu aragonès i ha assegurat que intentaran “per tots els mitjans” que canviï de posició.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut