Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Denuncien una escandalosa manipulació del CIS en fer les enquestes

|

- Publicitat -

El Centre de Investigaciones Sociológicas, conegut com el CIS, és l’encarregat d’oferir onades trimestrals sobre el comportament polític, social i cultural dels ciutadans de l’Estat espanyol. El més cridaner són els resultats de les enquestes polítiques que en períodes electorals es converteixen en una referència de pes.

Publicitat

Les preguntes del CIS ja han estat posades en dubte en anteriors ocasions. Una de les queixes habituals és que fa temps que en les enquestes no pregunten sobre la monarquia, una qüestió obviada des del 2015 coincidint amb els escàndols dels Borbons com el cas Nóos amb la condemna del cunyat de l’actual rei, Felipe VI.

Però avui un assessor de Carles Puigdemont a Brussel·les i qui va portar temes de comunicació a les xarxes de Lliures per Europa, Aleix Clarió, ha sigut un dels escollits a l’atzar per contestar les preguntes de la nova onada del CIS.

Sarri ha denunciat a les xarxes socials la manipulació de les preguntes i les opcions de respostes. Per exemple, a la pregunta “Qui vols de president de la Generalitat” explica que a les opcions hi surt Oriol Junqueras però Carles Puigdemont no. Sobre la valoració de candidats denuncia que passa el mateix. A la pregunta “A qui votaries?” narra que entre les respostes a escollir JxCat “no existeix” i en canvi hi apareix “Junts pel Sí” que no es presenta.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió