Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Demòcrates lamenta que no hi hagi un “front comú” per “bloquejar” les Corts el 28-A

Demòcrates de Catalunya lamenta que l’independentisme no hagi estat capaç de conformar un “front comú” per “bloquejar” les Corts espanyoles “fins assolir la implementació dels resultats de l’1-O”. En un […]

Agències 15/03/2019
Toni Castellà, diputat de Demòcrates al Parlament de Catalunya / Marina Almansa

Demòcrates de Catalunya lamenta que l’independentisme no hagi estat capaç de conformar un “front comú” per “bloquejar” les Corts espanyoles “fins assolir la implementació dels resultats de l’1-O”. En un comunicat, la formació que lidera Antoni Castellà recorda que el passat febrer va apostar per aquesta estratègia i constata que no ha estat possible tenint en compte que avui divendres s’acaba el termini per presentar coalicions a les eleccions espanyoles del 28 d’abril. Demòcrates defensa que “l’únic diàleg necessari” amb l’estat espanyol és el que passa per la negociació dels termes de la implementació de la independència i insta els partits independentistes que concorren a les eleccions espanyoles a treballar en aquesta direcció.

Castellà, que recentment va ser entrevistat per la República, ja va advertir que “si els partits no són capaços de fer una estratègia per donar sortida a l’1-O ho farem des del Consell per la República”. El portaveu de Demòcrates ja avisava que només tenia sentit presentar-se a les eleccions del 28 d’abril “si és per bloquejar les institucions espanyoles”. Una opció que sí que està explorant Poble Lliure amb Pirates i Som Alternativa.